Ruitenwissers vervangen

Wanneer ruitenwissers vervangen?

U merkt op verschillende manieren dat ruitenwissers vervangen moeten worden. Versleten ruitenwissers zorgen ten eerste voor een minder schoon raam. Veelgehoorde klachten zijn het trekken van strepen of het achterblijven van een waas. In dit geval is het ruitenwisserblad versleten. Aan het einde van zijn levensduur heeft een gemiddelde ruitenwissers dan ook wel zo'n 150.000 veegbewegingen gemaakt. Ten tweede kan de wisser over het raam stuiteren of stotteren. Dit komt omdat het ruitenwisserblad hard geworden is en daardoor niet meer soepel over het raam beweegt. Oorzaken zijn teveel zonlicht (UV-straling) of ouderdom. Een derde indicatie dat het tijd is voor het vervangen van de ruitenwissers is een hard piepend geluid tijdens het wissen. Ook in dit geval sluiten ze niet meer goed aan op het raam, vanwege ouderdom, hard geworden rubber of slijtage. Daarnaast hebben veel Valeo ruitenwissers een slijtage-indicator, als die fel geel geworden is, is het tijd om de ruitenwissers te vervangen.

Waarom ruitenwissers vervangen?

Goed zicht is essentieel voor veilig rijden. Oude ruitenwissers die het raam onvoldoende schoon maken, zorgen voor onveilige situaties. Zo kunnen strepen of een waas in combinatie met laagstaande zon zorgen voor plotseling zichtverlies. Wanneer u op de snelweg rijdt en wordt overvallen door een regenbui, kunnen versleten ruitenwissers al dat water niet goed verwerken. Ook op dit moment is de verkeersveiligheid in gevaar. Met goede ruitenwissers rijdt u veilig en met vertrouwen, tijdens elke weersomstandigheid en bij iedere snelheid. De Valeo flatblades ruitenwissers hebben een unieke veer, waardoor de aansluiting en dus de waterafvoer altijd perfect is. Ook tijdens stortbuien en bij hoge snelheden. Bovendien gaan deze ruitenwissers extra lang mee.

Nieuwe ruitenwissers bestellen

Wanneer nieuwe ruitenwissers kopen?

Ons advies is om nieuwe wissers te kopen zodra de eerste strepen op de autoruit achterblijven. Dan heeft u ze alvast in huis en kunt u ze monteren op het moment dat het echt nodig is. Het is te adviseren om de ruitenwissers te vervangen zodra er een blijvende streep achterblijft na het wissen (zie ook onderstaande slijtagepatronen). Het kan verstandig zijn om bij zo'n streep eerst te controleren of het raam of de wisser vet is. Eventueel kunt u de voorruit of de ruitenwisserbladen ontvetten met terpentine of wasbenzine.

Informatie over slijtage van ruitenwissers

Valeo heeft een video gepubliceerd waarin wordt aangegeven welke problemen er kunnen zijn met ruitenwissers en wat de oplossing kan zijn:

Dit zijn de problemen die kunnen optreden:
  1. Er ontstaan strepen
  2. Er blijft een waterlaag / film achter
  3. De ruitenwissers stuitert en maakt geluid
  4. Er zijn gebieden die niet schoongeveegd worden
Voor de eerste 3 problemen is de oplossing het vervangen van het ruitenwisserrubber. Door de zon, veroudering, vuil (zand en stof) en temperatuurverschillen (zomer en winter) kan het rubber van de ruitenwisser hard worden en daardoor minder soepel over het raam glijden of de contouren van het raam niet meer volgen. Dan is de enige oplossing het vervangen van de ruitenwissers door een nieuwe set.
In het geval van gebieden die niet door de ruitenwisser schoongemaakt worden is er een kans dat de veer in de ruitenwisserarm te weinig kracht heeft om de ruitenwisser goed op het raam te drukken. De oplossing hiervoor kan een nieuwe ruitenwisser zijn, of een ander type ruitenwisser of in het ergste geval een nieuwe ruitenwisserarm (of veer).

Hoe ruitenwissers vervangen

Zijn uw ruitenwissers toe aan vervanging? Dan is het tijd om nieuwe ruitenwissers te kopen. Bij ons kunt u ze eenvoudig online bestellen aan de hand van automerk en bouwjaar (met gratis verzending!). Vervolgens kunt u heel makkelijk zelf de ruitenwissers vervangen. Onze Valeo ruitenwissers zijn gemakkelijk te plaatsen en bevatten een duidelijke handleiding.

Valeo ruitenwissers monteert u binnen enkele minuten, zonder gereedschap. In feite is het zo simpel als in elkaar steken, vastklikken en klaar! Uiteraard staat op iedere verpakking een duidelijke stap-voor-stap handleiding afgebeeld. Ook kunt u gebruik maken van deze instructiefilmpjes. Zo gaat het zelf ruitenwissers vervangen lukken!


Zoek uw Valeo ruitenwissers op automerk!


Loading ...Load More ...