Vind uw ruitenwissers!

Wij hebben voor ruim 1.100 verschillende auto's de Bosch voor-ruitenwissers op voorraad.

 

Hoe en wanneer vervangen van ruitenwissers

De kans is groot dat je op deze webshop gekomen bent omdat je wilt weten wanneer en hoe je de ruitenwissers van jouw auto moet vervangen.

Hoe vervangen:

Hier hebben wij korte instructievideo's van Bosch neergezet (eigenlijk de handleiding) waarin de nieuwe ruitenwissers worden gemonteerd. Deze zijn erg gemakkelijk bij het vervangen van de ruitenwissers op jouw auto! Ook bij iedere ruitenwisser in onze webshop is de montage-video toegevoegd.

Wanneer vervangen:

Bosch erkent 9 verschillende niveaus van slijtage van de ruitenwissers en adviseert niet altijd om de ruitenwissers direct te vervangen.
Deze vormen kunt u gebruiken voor diagnose om de ruitenwisser wel of niet te verwisselen:

  • Vorm 1 en 2: geen strepen of maximaal 3 blijvende strepen buiten het centrale zichtveld: Ruitenwisser vervangen is niet nodig!
  • Vorm 3, 4 en 5: 1 blijvende streep in het centrale zichtveld, 4 blijvende strepen buiten het centrale zichtveld of maximaal 6 blijvende regelmatig verdeelde strepen buiten het centrale zichtveld: Ruitenwissers vervangen is aan te bevelen, maar nog niet noodzakelijk!
  • Vorm 5, 7, 8 en 9: Blijvende waterplekken, waas op de voorruit of strepen door het haperen van de ruitenwissers: Ruitenwissers vervangen is noodzakelijk!
naar boven